Onbekenden hebben beschadigingen aangebracht bij het monument ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog in Willemstad. Iets verderop werd het Amnesty-monument beklad.

Om het Eerste Wereldoorlog-monument was juist de laatste weken vanwege een opknapbeurt een tent van steigerpijpen en wit plastic geplaatst. “Nadat we de boel geverfd hadden begon het te regenen en konden we alles opnieuw opschuren en schilderen”, vertelt een van de mannen uit Antwerpen die bezig zijn met de klus.

Vuurtje

Na dit 'bedrijfsongeval' werd er een tent geplaatst, waar vermoedelijk enkele jongeren meteen een hangplek van maakten en zo dus droog stonden. Ze hingen er niet alleen, maar maakten ook gaten in het plastic en stookten er een vuurtje. Enkele stukken plastic gingen daarbij verloren. Ook raakte de verse verflaag op het monument beschadigd, zodat voor de tweede maal opnieuw moest worden geschuurd en geschilderd.

Beklad

Vermoedelijk rond de tijd dat de tent werd beschadigd, werd ook het Amnesty monument - dat even verderop staat- beklad met een spuitbus. Het is de bedoeling dat er na de opknapbeurt een plaquette op aangebracht wordt waarop staat waaraan het monument herinnert.