NAC heeft vrijdagavond in Venlo met 4-3 verloren van VVV. 

Bij winst zou NAC in de Jupiler League op gelijke hoogte komen te staan met de Limburgers. De kansen op een zege waren ook groot, lieten de statistieken zien. Van de laatste tien officiële duels die de Bredanaars in Limburg speelden verloren ze er slechts eentje. Ze wonnen er zeven en speelden twee keer gelijk, schreef de club vooraf hoopvol op zijn website.

Steekpass

Het leek vrijdagavond aanvankelijk ook de goede kant op te gaan. In de 18e minuut stuurde Mats Seuntjes met een steekpass Sjoerd Ars weg, die de kans mooi afrondde.

Lang genoot NAC echter niet van de voorsprong, want in de 22e minuut maakte VVV gelijk. Kristiaan Haagen was de doelpuntenmaker. Vlak voor rust maakte hij ook de 2-1 uit een corner.

Reddingen

Na de pauze was VVV veel sterker dan NAC. In de 61e minuut zette Gianluca Nijholt de Limburgers terecht op een 3-1-voorsprong. Doelman Jelle ten Rouwelaar hield NAC daarna op de been en voorkwam een grotere voorsprong.

Sjoerd Ars bezorgde NAC tegen de verhoudingen in weer hoop met zijn tweede treffer van de avond, maar Jonathan Opkuku leek in de 79e minuut met een mooie goal een einde te maken aan de aspiraties van NAC. Haagen gleed een voorzet van Seuntjes in eigen doel.