De gemeente Etten-Leur gaat de fietskelder bij bioscoop Cine-Service in de Binnentuin sluiten. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De maatregel gaat in met ingang van 1 april. Reden voor de sluiting is dat de kelder nauwelijks gebruikt werd.

"Per dag stonden er gemiddeld vier fietsen", zegt wethouder Jan van Hal, “terwijl er plek is voor een stuk of zestig. Dat aantal haalden we hier op een hele week nog niet. Ook op zaterdagavond of zondag, wanneer er een piek is met bezoekers bij de bioscoop, bleef de belangstelling achterwege."

Opslag

Het is volgens de wethouder niet zo dat mensen geen behoefte hebben om hun fiets te stallen. "Want op andere plekken die we hiervoor ter beschikking hebben in de directe omgeving van de bioscoop wordt er wel goed gebruik van gemaakt. Maar kennelijk niet op deze plek."

De fietskelder, die overigens gratis te gebruiken was, gaat na 1 april gebruikt worden als opslag voor de gemeente. “In het verleden was het de oude fietsenkelder van het gemeentehuis. Die werd toen heel veel gebruikt door de eigen medewerkers. De stalling was toen nog niet openbaar.”

Dat laatste was sinds een jaar of tien het geval.