Directeur Jeroen Nuijten van Select Totaal Bouw (STB) Exclusive Projects B.V in Etten-Leur gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Utrecht over het zakelijk geschil dat hij heeft met Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau. 

Nuijten had ter voorbereiding op de verbouwing van de villa van het koppel op Ibiza zo’n 144.000 euro aan kosten gemaakt, toen Wesley en Yolanthe middels hun management besloten om uiteindelijk voor een andere aannemer te kiezen.

Ze weigerden de reeds gemaakte kosten die STB Exclusive Projects B.V al had gemaakt te betalen en daarom sleepte Nuijten het tweetal voor de rechtbank.

Rechtmatig

De rechter heeft nu gezegd dat er geen sprake is geweest van een rechtmatige overeenkomst en dat daarom Wesley en Yolanthe de bijna anderhalve ton niet hoeft te betalen.

Wel draaien ze op voor een bedrag van bijna 25.000 euro aan bijzondere kosten, onder andere voor het maken van het design ontwerp, vergunningstekeningen, reis- en verblijfskosten, beslagkosten en advocaat- en deurwaarderskosten.

Jeroen Nuijten is niet geheel ontevreden over de uitspraak van de rechtbank in Utrecht. "Hoewel ik natuurlijk een beter resultaat had verwacht. Maar ik eet er geen boterham minder om hoor. Wat ik belangrijk vind is dat ik in elk geval een stukje erkenning heb gekregen. Of ik nu 144.000 of 25.000 euro krijg, het gaat er mij gewoon om dat deze mensen mij niet als een piepeltje moeten behandelen."

Onderbouwen

"Ondanks het feit dat de ingestelde vordering bij lange na niet is gehaald, heeft de rechter ons in de grondslag in het gelijk gesteld", vervolgt hij. De vordering is op een groot deel afgewezen omdat de rechter van mening is dat er van een keiharde aannemersovereenkomst geen sprake is.

"Daar hebben we dus nog wat werk te doen voor een hoger beroep situatie. Ik denk dat we die beter kunnen onderbouwen. Maar ik heb daar wel een goed gevoel over. Maar nogmaals: ik had niks, maar heb nu in ieder geval op een paar honderd euro na 25.000 euro keihard aan geld."