De recherche heeft het onderzoek naar de dood van de 26-jarige man in Etten-Leur afgerond. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn tot de conclusie gekomen dat het meest waarschijnlijke scenario is dat hij vorig jaar juli door een eenzijdig scooterongeluk om het leven is gekomen.

Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is geweest van een misdrijf. De nabestaanden van de man zijn over de onderzoeksresultaten geïnformeerd.

In januari van dit jaar maakte politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk bekend dat de menselijke resten die op 12 en 16 december 2015 in een sloot aan de Zevenbergseweg in Etten-Leur werden gevonden van de 26-jarige waren.

Dat kon worden vastgesteld aan de hand van DNA-onderzoek in het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De man was een bekende van politie en justitie waardoor zijn DNA vergeleken kon worden. Op 19 juni 2015 was hij uit de Penitentiaire Inrichting (PI) Dordrecht ontslagen, waar hij een maandje had vastgezeten.

Zomerkermis

Na zijn ontslag uit de gevangenis was hij niet als vermist opgegeven. Daarom werd in januari in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak en specifiek aan kijkers gevraagd of zij de jongeman na zijn vrijlating uit de PI in Dordrecht nog gezien hadden.

Twee kijkers verklaarden vervolgens de man op 30 juni nog te hebben waargenomen op de zomerkermis in Etten-Leur met een zwarte scooter.

Beschadigd

Enkele dagen later, op 5 juli, trof een wandelaar een zwarte scooter aan in een greppel aan de Zevenbergseweg. Medewerkers van de gemeente Etten-Leur haalden de bromfiets een dag later uit de sloot. De scooter was zwaar beschadigd, onder andere was de achteras gebroken.

De brommer is vernietigd omdat de eigenaar niet meer achterhaald kon worden. Het onderzoek van het NFI heeft geen aanwijzingen op de menselijke resten aangetroffen die wijzen op een aanrijding door een voertuig, hoewel dit niet helemaal uitgesloten kan worden.

Uit gegevens over zijn telefoongebruik is verder gebleken dat het slachtoffer zijn mobiel op 1 juli voor het laatst heeft gebruikt.

Conclusie

Alle onderzoekresultaten overziende achten de Officier van Justitie en het rechercheteam een eenzijdig ongeval met de scooter het meest waarschijnlijk. De man werd geboren in Breda, maar groeide op in Etten-Leur.