Woensdag 24 februari vindt in de Lambertuskerk op de Markt in Etten-Leur de uitvaartdienst plaats voor Harrie Berden. Hij overleed afgelopen week op 67-jarige leeftijd na een ongeneeslijke ziekte.

Harrie Berden is onder andere medeoprichter, penningmeester en gedurende twee perioden voorzitter geweest van de Lionsclub Etten-Leur en omstreken, alsook medeoprichter van de Lionsclub in Siauliai, de stad in Litouwen waar Etten-Leur een stedenband mee heeft.

Hockeyclub
De in het Limburgse Venlo geboren Berden is ook bekend van Hockeyclub Etten-Leur (HCEL), waar hij in de periode 1984-1989 penningmeester was, van 2003 tot 2010 voorzitter en verder vele jaren voorzitter van de sponsorcommissie van de vereniging.

Mariaparochie
Zijn andere activiteiten bestonden onder andere uit het penningmeesterschap van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) en van de Stichting Contractonderwijs Scholengemeenschap Etten-Leur. Verder is hij penningmeester geweest van de Mariaparochie Etten-Leur en van de parochievergadering van de toenmalige Lambertusparochie. Berden is ook nog lid geweest van de adviesraad van de congregatie Zusters Franciscanessen van Etten en lid van de Diocesane Raad voor Economische Aangelegenheden van het Bisdom van Breda.

Lintje
Voor al zijn verdiensten en belangeloze inzet werd hij in 2013 tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.