Het carnavalsfeest komt er weer aan. De fanatieke carnavalsvierders in de gemeente Zundert verheugen zich er nu al op. Even de sleur van het dagelijks leven doorbreken met dagenlang hossen, zingen, drinken en feestvieren. 

De echte ‘diehards’ hanteren daarbij natuurlijk ook de carnavalsmotto’s van de plaats(en) waar ze carnaval gaan vieren.

Gouwe Stad

Die motto’s geven elk jaar weer genoeg stof tot nadenken. Dit jaar hebben De Goudpoepers in Achtmaal er ook weer erg veel zin in, getuige het nieuwe motto 'We hange de vlag uit'.

Met Prins Dikkels d’n Allerleste als aanvoerder komt dat in de Gouwe Stad ongetwijfeld goed.

Zaantaozelaant

 De befaamde KinderRaad van 11 van Zaantaozelaant neemt het voortouw in Wernhout. Daar zetten er met z’n allen weer eensgezind de schouders onder.

Da’s niet alleen heel gezellig, maar ook hard nodig. 'Da kunde nie in oew jeendje', luidt dan ook het motto voor 2016. Ze hebben natuurlijk gelijk, want carnaval vier je samen.

Aopelaand

In ’t Aopelaand luidt dit jaar het motto 'We breien ons vur'. Naar het waarop en waarom is het nog even gissen, maar daar komen we de komende dagen vanzelf wel een keer achter.

Met leutvorst Prins Dominicus I weer aan het roer mag Rijsbergen zich hoe dan ook weer verheugen op een knallend carnavalsfeest.

Banaonblussersrijk

Zundert is met de Raad van Tig als achterban gegarandeerd van een bijkans onuitputtelijke bron van creativiteit. Die zal ook dit jaar ongetwijfeld weer ten volle worden benut om het nieuwe motto 'We fjiste oos schil' in het Banaonblussersrijk gestalte te geven.

Niet in de war raken dus wanneer het soms lijkt alsof iemand een oogje op je heeft als hij of zij je aankijkt.