Marc Schrauwen mag zich de ‘Grootste Boer’ van Achtmaal noemen. Niet omdat hij de meeste grond heeft of het grootste aantal koeien. 

Neen, hij vervult de finctie van ‘Grootste Boer’ bij CV De Goudpoepers. Het wordt zijn zesde jaar als lid van CV De Goudpoepers, deze keer in de rol van de ‘Grootste Boer’. Daarvoor was hij actief als lid van de Raad van Elf.

Sollicitatie

"De functie kwam vacant en ik had daar wel zin in. Ik solliciteerde en kwam bij het examen dat volgde goed uit de bus.Wij zijn een echte en officiële carnavalsvereniging omdat zij qua samenstelling voldoet aan alle voorwaarden en regels. We hebben dus een volledige Raad van Elf,” zegt Marc Schrauwen.

Compleet mesjogge van de Vastenavond is hij. Die wordt gevierd onder het motto ’We hange de vlag uit’. In de Gouwe Stad is dat nu reeds duidelijk merkbaar.

Internationaal

Komende zaterdag barst het feest rond de Vastenavond in Achtmaal los. 's Middags trekt de optocht door het dorp. Volgens de Grootste Boer zijn er net als in voorgaande jaren weer veel deelnemers. "De optocht is feitelijk internationaal omdat de deelnemers ook uit Brecht en en andere omliggende Belgische plaatsen komen."