'Ik ben 47 jaar, heb twee prachtige mooie dochters en daar wil ik nog lang van genieten. Ik zou zo graag oma willen worden.' Zo begint de oproep van Nicole Hefti op de Facebookpagina ‘Je bent een Etten-Leurenaar als…'

Maar als er niet snel een nieuwe nier komt voor de in Sittard geboren maar in Etten-Leur wonende Hefti, zal ze de eventuele geboorte van haar kleinkinderen waarschijnlijk niet meer mee maken.

Nicole heeft nog maar een nier en die werkt ook nog maar eens voor 5%. De inwoonster van Etten-Leur dialyseert drie keer in de week vier uur aan een stuk. Dit verlengt weliswaar haar leven, maar zal het niet redden.

Kinderwens

Haar twee dochters willen die nier graag geven, maar omdat bij beide een kinderwens bestaat mag dat niet. Nicole Hefti heeft verder geen familieleden die gezond genoeg zijn om een nier af te staan.

Daarom heeft ze de oproep geplaatst op voornoemde Facebookpagina, waarbij de vraag luidt of er iemand in Etten-Leur of omstreken is die een goed hart heeft om haar weer te laten genieten van het leven en een nier wil doneren. 'Ik zou dan de gelukkigste persoon op aarde zijn en mijn dochters jou eeuwig dankbaar.'

Bloedgroep

Nicole Hefti heeft bloedgroep O positief. 'Dat is niet het belangrijkste, want er zijn vele mogelijkheden', meldt ze nog op een van de reacties op de oproep.