Nieuwe Brede school Banakkers Wmo-proof

De nieuwe brede school Banakkers (De 4 Heemskinderen) op de voormalige locatie van de Heilig Hartkerk aan de Kerkwerve in Etten-Leur kent intern geen drempels. Dat meldt de gemeente Etten-Leur in een brief aan de raadsleden na vragen die gesteld waren over het gebruik van de school door personen met een beperking.

De interne gangdeuren worden voorzien van kleefmagneten. De breedte van de deuren is afgestemd op de doorgang van een rolstoel en de verdiepingen zijn via een lift te bereiken.

Verder komt op het parkeerterrein een aparte (brede) gehandicaptenparkeerplaats. Het terrein biedt verder ruimte voor een taxibusje. Speciale voorzieningen worden afzonderlijk geregeld.

Individueel

In het gebouw komen geen algemene voorzieningen voor kinderen met een visuele beperking of gehoorstoornis. "Wij gaan daarbij uit van een individuele benadering", aldus de gemeente.

Een algemene voorziening zoals een rolstoeltoegankelijke toilet komt wel in het gebouw. Op 9 december vorig jaar werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie