Tien tips na tv-uitzending over overval in Zundert

De via opsporingsprogramma Bureau Brabant uitgezonden reconstructie van een woningoverval in Zundert, in april 2015 gepleegd, heeft tien tips opgeleverd. 

Dat meldt de politie. De overval vond plaats op dinsdagochtend 14 april 2015 rond 09.30 uur. De 85-jarige bewoner van een huis aan de Achtmaalseweg deed de voordeur open, nadat er bij hem was aangebeld door iemand die zich voordeed als een pakketbezorger van DHL.

Vuurwapen

De bewoner verkeerde in de veronderstelling dat er een pakje afgeleverd werd. Twee onbekende mannen drongen vervolgens de woning binnen. De daders hadden hun gezichten bedekt. Ze bedreigden de 85-jarige bewoner en een toevallig aanwezige buurman (73) met een voorwerp dat op een vuurwapen leek.

Alarm

Toen beide overvallers zich op de buurman richtten, wist de bewoner naar buiten te vluchten en alarm te slaan. Het is nog onduidelijk waar de daders op uit waren. Ze vertrokken in een zwarte BMW zonder iets te hebben buitgemaakt.

Die auto is later teruggevonden in Roosendaal. Het voertuig was enkele dagen voor de overval gestolen van de Marksingel in Breda.

Tip de redactie