Aandacht voor eenzaamheid in winkelcentrum

Het tot wasdom gekomen burgerinitiatief Present in Vriendschap in Etten-Leur is zondag 31 januari en woensdag 3 februari aanwezig in het winkelcentrum van Etten-Leur om aandacht te vragen voor eenzaamheid. 

Op 31 januari (koopzondag) en 3 februari vragen de presentwerkers van Present in Vriendschap aan voorbijgangers in het winkelcentrum wat zij (gaan) doen tegen eenzaamheid. De actie maakt onderdeel uit van een landelijke actie van Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. 

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat één op de drie mensen wel eens gevoelens van eenzaamheid heeft. In de leeftijd ouder dan 65 jaar loopt dit op naar 40%. In Etten-Leur centrum ligt het percentage op 46%.

Noodzaak

Volgens Jan Monden, initiatiefnemer, projectleider en presentwerker van Present in Vriendschap, kan iedereen iets doen aan eenzaamheid. "En dat is hard nodig deze dagen. Want rond Kerstmis zijn er allerlei acties en is de aandacht voor eenzaamheid enorm. Maar daarna wordt het stil. De aandacht wordt dan veel minder, maar de noodzaak om eenzaamheid aan te pakken blijft. Bij een ander of bij jezelf."

Lees meer over:
Tip de redactie