Ouderen in Zevenbergen herinneren zich vast nog wel de uitvoeringen van de Zevenbergse Revue, geschreven door Jacques de Groot. Jarenlang trok deze revue volle zalen en het niveau was hoog. Ook het Bont Gemaauw trok de afgelopen dagen volle zalen en was van een hoog tot zeer hoog niveau.

Het thema van de aflevering 2016 was ‘55 jaar confetti’. Een thema dat veel artiesten inspireerde, zodat er zowel op het toneel als in de zaal heel wat confetti werd rondgestrooid.

Rondstrooien deden ook Michel van Opstal en Ed Spitte, maar zij deden dat niet met confetti maar met woorden. Vanaf een groot speciaal gebouwd balkon gaven zij niet alleen commentaar op het gebeuren ver beneden hen, maar ook op datgene wat er de laatste tijd in Zevenbergen had plaatsgevonden.

Zo hadden ze al een heel plan gemaakt voor de winkels die in Zevenbergen de laatste tijd zijn gesloten of die gesloten dreigen te worden. Ook was het hen niet ontgaan dat er plannen zijn om de haven van de stad weer open te graven.

Tonprater Kobuske had zelfs al een plan gemaakt voor de rondvaartboot Ranke Bertha. Hij vertelde uitgebreid welke ex prinsen er al hadden gesolliciteerd naar een baantje op zijn rondvaartboot. Het spreekt vanzelf dat deze prinsen en passant flink op de hak werden genomen. “Prins Jan den Eerste, Jan Barel, heeft ook gesolliciteerd, maar die steekt overal zijn neus in.”

Gehuld in een prachtige witte mantel maakte paaldanseres Lola haar opwachting. Voordat de paal geplaatst was en ook voordat zij haar jas uitdeed vertelde ze in hoog tempo wat ze allemaal in haar 55-jarige paaldanscarrière had meegemaakt.

Vertellen kon ze wel, maar het paaldansen viel wat tegen. Al na enkele stram uitgevoerde toeren schoot het in haar rug en moest ze met een rollator worden afgevoerd.