De organisatie van het jaarlijkse Sportgala Zundert is door de gemeente overgedragen aan de hiertoe in het leven geroepen werkgroep Sportgala Zundert.

De club vrijwilligers hoopt straks als stichting een sportgala ‘nieuwe stijl’ te kunnen introduceren. Al is dat laatste voorlopig nog toekomstmuziek, vertellen Jan Damen en Jack van Nispen, twee leden van de zeskoppige werkgroep.

Overgangsjaar

Aangezien de overdracht van de organisatie van het sportgala door de gemeente Zundert pas enkele weken geleden heeft plaatsgevonden, heeft de werkgroep haar handen vol aan het nog snel in de steigers zetten van het evenement.

"Dit jaar zal het Sportgala Zundert er dus min of meer hetzelfde uitzien," aldus Jan Damen. "We beschouwen dit dan ook als een soort overgangsjaar. In de toekomst willen we zeker andere accenten gaan leggen."

Jeugd

Over dat laatste wordt door de leden van de werkgroep nog volop gebrainstormd, al zijn er al de nodige ideeën. Jan Damen: “We denken bijvoorbeeld aan een middagprogramma voor de jeugd. Ook hebben we plannen met betrekking tot de aankleding van het podium en het uitnodigen van gasten met een sportverleden in Zundert."

Duidelijkheid

Eén ding staat echter wel vast: we gaan niet meer op tournee door de kernen, maar kiezen voor één vaste locatie. Het Sportgala Zundert wordt voortaan elk jaar in het CultuurCentrum Zundert gehouden. Ook willen we naar een vast moment, bijvoorbeeld het derde weekend van maart. Dat biedt sporters en verenigingen duidelijkheid.”