Acht maanden cel geëist tegen Roemeen

De officier van justitie in Den Haag heeft een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan twee voorwaardelijk, geëist tegen een 22-jarige Roemeen voor het plegen van diefstallen bij verscheidene bouwmarkten. Dat gebeurde onder andere in Etten-Leur.  

De man pleegde de diefstallen samen met een andere Roemeen, die vorig jaar al veroordeeld is tot twee jaar cel.

In juli 2014 kwam het tweetal in beeld bij de politie, nadat ze hun slag sloegen bij bouwmarkten in Gorinchem, Sliedrecht, Papendrecht, Dordrecht, Lelystad, Dronten, Kampen, Emmeloord, Alphen aan den Rijn en Etten-Leur. 

Alleen al op 23 juli 2014 bezochten ze acht bouwmarkten, maar ook schoenen- en kledingzaken stonden op hun lijstje. De Roemenen hadden het vooral voorzien op kranen en andere goederen.

Voortvluchtig

Dat de tweede verdachte nu pas voor de rechter stond had te maken met het feit dat hij voortvluchtig was en uiteindelijk door Roemenië uitgeleverd is aan Nederland.

Bij het vaststellen van de hoogte van de eis, heeft het Openbaar Ministerie rekening gehouden met het feit dat de verdachte al een keer eerder in Nederland een boete heeft gekregen voor winkeldiefstal.

Lees meer over:
Tip de redactie