Flinke stijging van aantal woninginbraken Moerdijk

Het aantal woninginbraken in de gemeente Moerdijk is het afgelopen jaar met een derde toegenomen. Dat heeft districtschef Wim Jochems bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers van het politiedistrict De Markiezaten.

In de hele regio bleef het aantal inbraken nagenoeg gelijk. Maar tegenover de piek in met name Zevenbergen staan juist flinke dalingen in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen en Tholen, die ook onderdeel vormen van het district.

Ook het aantal straatroven en overvallen is het afgelopen jaar stabiel gebleven. De politie looft vooral de rol van de steeds opmerkzamere burger in de strijd tegen criminelen.

In totaal pleegden criminelen in 2015 1.038 woninginbraken in de gemeenten Moerdijk, Halderberge, Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht. Dat zijn er vier meer dan een jaar eerder.

Toename

In de gemeente Moerdijk werden afgelopen jaar 202 woninginbraken gepleegd tegenover 152 een jaar eerder. Ook in Roosendaal nam het aantal inbraken fors toe met 21,5 procent. In Halderberge (-37,5 procent), Steenbergen (- 28,8 procent), Tholen (-24 procent) en Bergen op Zoom (-22 procent) daalde het aantal inbraken juist fors.

Volgens politiewoordvoerster Pierre-Ine Mattheussens was de piek in Zevenbergen voornamelijk toe te schrijven aan een inbreker die tijdelijk bij familie in Zevenbergen verbleef.

Tip de redactie