'Etten-Leur heeft een nepcollege'

De fractie van Leefbaar Etten-Leur is van mening dat Etten-Leur een nepcollege heeft. Dat zegt de partij in een bericht op Twitter.

Aanleiding voor deze bewering zijn vragen die de fractie op 25 november aan het college stelde over de kosten voor bijstand aan statushouders.

Leefbaar vroeg hoeveel statushouders in 2014 en 2015 in Etten-Leur bijstand ontvingen en wat de totale kosten hiervan waren. Een duidelijk antwoord kwam er niet, alleen landelijke gemiddelden.

Pers

"Vrijdag verscheen in de pers een artikel waarbij de antwoorden op onze vragen tot twee cijfers nauwkeurig achter de komma stonden", schrijft de fractie in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. "Het antwoord dat wij kregen op 2 december was dus een groot verzinsel. U nam onze vragen niet serieus."

De fractie vervolgt: "U probeert te voorkomen dat raadsleden belangrijke informatie krijgen, maar wil bij de pers natuurlijk graag meewerken aan de 'goed-nieuws-show' omtrent het asieldrama. Blijkbaar vindt u de pers belangrijker dan de gekozen raadsleden."

Lees meer over:
Tip de redactie