Sieben Wouters geniet van behaalde titel

Nationaal kampioen veldrijden bij de beloften. Voor Sieben Wouters uit Zundert is het een droom die uitkomt. Heel veel tijd om erover na te denken heeft hij echter niet.

Komende zondag moet hij alweer aantreden voor de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Franse Lignières-en-Berry.

Dinsdag kon Sieben Wouters zoals gezegd alweer afreizen naar Papendal voor de ploegenvoorstelling, komend weekeinde wordt koers gezet naar Frankrijk en daarna staan Rucphen en Hoogerheide op het programma. Sieben Wouters moet na zijn titelwinst dus gewoon weer overgaan tot de orde van de dag.

Kampioenstrui

Hij heeft er geen moeite mee. "De titel is slechts een stap op weg naar een volgend succes. Natuurlijk, met een kampioenstrui wordt er wel naar je gekeken, maar ik ervaar het voorlopig niet als extra druk. Voor mij is het nu nog even genieten en me weer richten op de volgende wedstrijd."

Keuze

Zijn huidige succes bij het veldrijden betekent overigens niet dat Sieben Wouters het rijden op de weg nu laat voor wat het is. "Het is zeker niet zo dat ik nu een keuze voor een bepaalde discipline heb gemaakt", zegt hij.

"Misschien dat ik te zijner tijd wel meer ga toewerken naar de cross via het rijden op de weg. Ik merk wel dat ik het veldrijden heel leuk vind."

Lees meer over:
Tip de redactie