Gert Groenewegen nieuwe VVD-fractievoorzitter in Zundert

De VVD-fractie in de gemeenteraad van Zundert heeft de 60-jarige Gert Groenewegen aangewezen als nieuwe fractievoorzitter. De fractie heeft hiertoe besloten, nadat Lobke Sels kenbaar had gemaakt te stoppen met haar politieke loopbaan in Zundert. 

Zij legt de prioriteit op haar arbeidscarrière en haar studie aan de universiteit van Nijenrode. Tijdens de raadsvergadering afgelopen dinsdag vervulde Gert Groenewegen voor de eerste keer zijn rol als fractievoorzitter.

Op het einde van de vergadering sprak hij de vertrekkende fractievoorzitter toe en bedankte hij haar voor haar inzet voor de VVD in het bijzonder en voor de gemeente Zundert in het algemeen.

Achtmaal

Gert Groenewegen is sinds de verkiezingen in 2014 raadslid voor de VVD in Zundert. Daarvoor was hij sinds 2012 burgerlid. In het maatschappelijke leven is Gert zelfstandig ondernemer in vastgoed- en projectmanagement. Groenewegen is al sinds 23 jaar lid van de VVD. Sinds 2001 woont hij in Achtmaal.

Hiervoor woonde hij met zijn vrouw Petra onder meer in Veenendaal, waar hij bestuurslid was van de VVD. In Achtmaal was Gert sinds 2011 tot 2014 lid van het bestuur van de Dorpsraad.

Fred Paludanus

Door de vrijgevallen plaats in de raad heeft de VVD het huidige burgerlid Fred Paludanus naar voren geschoven als opvolger van Lobke Sels. Tijdens de raadsvergadering dinsdag is hij officieel beëdigd.

Lees meer over:
Tip de redactie