Ineke Peters stopt als CDA-raadslid

Ineke Peters-van de Weijgaert uit Standdaarbuiten stopt als raadslid voor het CDA in de gemeente Moerdijk. Ze heeft dat dinsdag aan het begin van de vergadering van de commissie Fysieke Infrastructuur bekendgemaakt. 

Peters gaat zich helemaal richten op de Keensesluis. Sinds maart 2010 zet zij zich in voor het behoud van de Keenesluis naast haar huis aan de Barlaaksedijk in Standdaarbuiten.

Recent is Ineke Peters voorzitter geworden van de nieuw opgerichte Stichting Beleef de Keenesluis.

Belangenverstrengeling

Juridisch is er geen belemmering dat Ineke Peters zowel raadslid als voorzitter van Stichting Beleef de Keenesluis is. Toch is zij door verschillende mensen geattendeerd op een mogelijke conflicterende situatie in de toekomst, ook omdat ze voornemens is er een Bed & Breakfast te beginnen.

Ze wil de mogelijke schijn van belangenverstrengeling in de toekomst voorkomen. "Daarom ben ik bereid mijn raadslidmaatschap neer te leggen."

Een moeilijke keuze volgens haar. "Want mijn raadswerk gaat me aan het hart. Het voelt als kiezen tussen twee passies. Maar op dit moment is mijn inzet voor de Keenesluis het hardste nodig."

Lees meer over:
Tip de redactie