De menselijke resten die in december in en rondom een sloot aan de Zevenbergseweg in Etten-Leur werden aangetroffen, zijn geïdentificeerd. De resten behoren toe aan de destijds 26-jarige Danny de Deugd uit Etten-Leur. 

De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Het onderzoek is nog gaande. Dinsdagavond wordt in het programma Opsporing Verzocht een getuigenoproep gedaan.

Zaterdagmiddag 12 december 2015 zag een wandelaar een deel van een menselijk lichaam langs een sloot liggen. Agenten stelden de schedel veilig.

Kort ervoor was in het gebied gemaaid en gebaggerd. Verder onderzoek leverde toen niets op, maar vier dagen later werden tijdens een groot onderzoek nog meer menselijke resten veilig gesteld.

DNA match

Aan de hand van DNA-onderzoek is in het Nederlands Forensisch Instituut vastgesteld dat het om de destijds 26-jarige Danny de Deugd gaat. Hij was een bekende van de politie en justitie waardoor zijn DNA vergeleken kon worden. Hij werd op 19 juni 2015 ontslagen uit de Penitentiaire Inrichting Dordrecht.

Het is niet duidelijk waar hij daarna verbleef. De Deugd was niet als vermist opgegeven. Nabestaanden zijn door de recherche geïnformeerd dat de aangetroffen menselijke resten van hun familielid zijn.

Getuigen

De politie roept dinsdagavond in Opsporing Verzocht getuigen op om contact op te nemen.

Het gaat dan om mensen die mogelijk iets gezien hebben nabij de vindplaats of meer informatie hebben over de overledene. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden via NPO 1 vanaf 20.30 uur en herhaald op woensdag 13 januari 2016 om 11.40 uur op NPO 2.