Even was er commotie in Fijnaart enkele weken terug toen bleek dat de prijswinnende banken van enkele leerlingen van het Markland College niet waren geplaatst in de vernieuwde Voorstraat maar banken die er in het geheel niet op leken. Volgens iemand van de gemeente betrof het hier een communicatie fout.

"Wij hadden begrepen dat de banken naar ontwerp van de leerlingen extra waren maar dat bleek achteraf niet het geval te zijn. Gelukkig maar omdat de prijswinnende bankjes een stuk comfortabeler blijken te zijn dan de banken die de gemeente Moerdijk in gedachte had."

De banken van de gemeente bestonden uit een keiharde betonnen zitting met een leuning die slechts de helft van deze zitting overlapte. Erg oncomfortabel dus. Dan de banken die de leerlingen Tim Goos, Ollie Proper, Sieb Bruinsma en Davy Gorré ontwierpen. Die zitten een stuk beter en zien er ook nog traditioneler uit. Met hun, naar het lichaam voegende vorm nodigen ze uit om even te gaan zitten. Ze zijn overigens wel een stuk anders uitgevallen dan het ontwerp van de jongens en je kan je zelfs afvragen of het niet al bestaande bankjes zijn.

Over de vernieuwde Voorstraat zijn de meningen in Fijnaart sterk verdeeld al overheersen de negatieve reacties. Inwoner Jan Dierks: "Ik denk dat je noemend in het dorp kan vinden die positief is. Wat is er eigenlijk verandert en dan voor dat geld? Ze hadden het beter zo gelaten. Volgens mij zijn er zelfs minder parkeerplaatsen dan daarvoor".

Kinderwagen

Ook anderen geven aan dat er te weinig parkeerplekken zijn. Een moeder met kinderwagen vertelde dat de stoepen zo hoog zijn dat ze de grootste moeite heeft om van de parkeerplek op de stoep te komen. "Niet alleen is hij veel te hoog maar er zit ook nog een lastig randje naast en daar krijg ik mijn kinderwagen niet over heen. Volgens mij is er niet over nagedacht".

Waar wel over is nagedacht is de plek van de bankjes, Die staan zo dat de hele straat is te overzien. Naast de bankje staan papierbakken en daarvoor staat en tafeltje. Ook kan er worden gezeten op de molensteen en de ijzerenbandenbuigsteen aan het eind bij de kerk.

De laatste steen is opgraven in de Voorstraat op de plek waar vroeger een smid zat. Waar men in het dorp ook niet over te spreken is zijn de betonnen banken voor de apotheek. Veel mensen vinden die te dicht op het gebouw staan zodat de doorgang te smal is. In november wordt de vernieuwde Voorstraat officieel geopend. Dan zijn er ook struiken en bomen gezet en heeft hebben de lantaarnpalen hun plek gevonden.