Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk recept klaarmaakt. Deze week: een maaltijdsalade met aardappel, kip, spek en peultjes.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Soort gerecht: maaltijdsalade
  • Aantal personen: 4
  • Seizoensproduct: peultjes

De ingrediënten voor de maaltijdsalade (Foto: NU.nl/Andrea Tegel)

Vijf ingrediënten voor de maaltijdsalade

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 2 kipfilets
  • 100 gram gerookt ontbijtspek
  • 350 gram peultjes, afgehaald
  • 3 eetlepels honingmosterd

Zo maak je de maaltijdsalade met kip en peultjes

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar. Voeg de peultjes in de laatste 4 minuten toe.
  2. Giet de aardappelen en peultjes af en spoel ze onder koud water. Laat uitlekken. Snijd de aardappels in partjes.
  3. Omwikkel intussen de kipfilets met de plakjes ontbijtspek en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie zachtjes gaar. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Keer de kipfilets regelmatig en controleer aan het einde van de baktijd of ze goed gaar zijn. Snijd de kipfilets dan in plakjes.
  4. Roer de honingmosterd los met een eetlepel water en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de aardappels en peultjes om met de helft van de dressing en verdeel de maaltijdsalade over vier borden. Verdeel de plakjes kip erover en serveer de rest van de dressing ernaast.

Eet smakelijk!