Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk gerecht klaarmaakt. Deze week: een salade met witte asperges, pesto en Parmezaanse kaas.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Soort gerecht: salade
  • Seizoensproduct: asperges
  • Aantal personen: 4

Het aspergeseizoen is nog niet voorbij en dit betekent dat we volop kunnen genieten van het 'witte goud'. Alhoewel witte asperges heerlijk zijn op de klassieke manier (à la flamande), kun je er nog veel meer mee. Je kunt ze bijvoorbeeld wokken, grillen of roosteren.

Maar ook gekookt in een salade komen ze goed tot hun recht. Deze keer een salade van witte asperges met een Italiaans tintje door de pesto en Parmezaanse kaas. Met wat knapperig brood erbij maak je van deze salade een volwaardige maaltijd.

De ingrediënten voor een salade met asperges en pesto. (Foto: NU.nl/Andrea Tegel)

De ingrediënten voor salade met asperges en pesto

  • 500 gram witte asperges
  • 200 gram gemengde sla
  • 100 gram verse pesto
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eieren

Zo maak je salade met asperges en pesto

  1. Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Halveer ze (lange asperges snijd je in drieën).
  2. Breng in een ruimte pan water aan de kook. Voeg de asperges toe en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de asperges in 10 minuten gaar. Giet de asperges af in een vergiet en spoel ze goed met koud water. Laat ze uitlekken.
  3. Laat intussen de eieren 5 minuten koken. Laat de halfzachte eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  4. Schep de sla om met de pesto en verdeel dit over 4 borden. Verdeel de stukken asperge erover en schaaf er krullen Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!