Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk recept klaarmaakt. Deze week: quiche met prei en gerookte forel.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Soort gerecht: quiche
  • Aantal personen: 4
  • Seizoensproduct: prei

De ingrediënten voor de quiche (Foto: NU.nl/Andrea Tegel)

Vijf ingrediënten voor preiquiche met gerookte forel

  • 5 kleine, dunne preien (of 2 flinke)
  • 4 eieren
  • 7 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 200 gram crème fraîche
  • 250 gram gerookte forel

Zo maak je preiquiche met gerookte forel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de preien grondig schoon en snijd ze in dunne, halve ringetjes.
  3. Verhit een scheutje olie of een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de preireepjes gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien en bekleed er een springvorm mee. Prik gaatjes in de bodem. Zet de springvorm tot gebruik in de koelkast.
  5. Klop de eieren los met de crème fraîche. Doe de prei erbij en schep om. Breek de gerookte forel in stukjes en meng dit er ook door.
  6. Verdeel de vulling over de springvorm. Bak de preiquiche in ongeveer dertig à veertig minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!