Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk recept klaarmaakt. Deze week: pasta met romige gorgonzolasaus en groene asperges.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Soort maaltijd: diner
  • Seizoensproduct: groene asperges
  • Aantal personen: 4

Groene asperges zijn eigenlijk witte asperges die boven de grond zijn uitgekomen. Door het contact met de zon krijgen ze hun karakteristieke groene kleur. Groene asperges zijn tot eind juni goed verkrijgbaar. Ze smaken kort gekookt heerlijk in deze romige pasta met gorgonzolasaus, maar je kunt ze ook grillen, stomen of rauw eten.

Vijf ingrediënten voor pasta met gorgonzola en groene asperges

  • 350 gram volkoren penne
  • 600 gram groene asperges
  • 150 gram gorgonzola
  • 200 ml slagroom of kookroom
  • 100 gram walnoten

Zo maak je pasta met gorgonzola en groene asperges

  1. Was de asperges en haal van de onderkant een paar centimeter af. Snijd de asperges in stukken die iets langer zijn dan de penne.
  2. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste 3 minuten de stukken asperge toe aan het kookwater.
  3. Giet de pasta en asperges af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  4. Verwarm intussen de room in een brede pan en smelt daar de gorgonzola in totdat je een romige saus krijgt. Voeg het kopje kookvocht toe aan de saus en maal er flink peper over.
  5. Doe de penne en asperges erbij en warm alles nog even door.
  6. Verdeel de romige pasta over vier borden en verkruimel de walnoten erover.

Eet smakelijk!