Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk recept klaarmaakt. Deze week: linzensalade met ovengeroosterde druiven, geitenkaas en spinazie.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Soort maaltijd: diner
  • Seizoensproduct: spinazie
  • Aantal personen: 4

Als je rode druiven in de oven roostert, gebeurt er iets magisch. De druiven veranderen in kleverige balletjes met een intense en zoete smaak. Ze smaken heerlijk in deze linzensalade met spinazie en geitenkaas. De lichtzure balsamicocrème is een mooie tegenhanger voor de zoete druiven.

Vijf ingrediënten voor linzensalade met geroosterde druiven:

  • 2 grote blikken linzen (à 310 gram per stuk)
  • 500 gram pitloze rode druiven
  • 1 rolletje geitenkaas (180 gram)
  • 2 eetlepels balsamicocrème, plus extra om te garneren
  • 200 gram babyspinazie

Zo maak je linzensalade met geroosterde druiven

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de druiven en droog ze af. Haal ze van de tak en hussel ze om met wat olijfolie, peper en zout.
  3. Verspreid de druiven over de bakplaat en bak ze 15 à 20 minuten totdat ze een beetje openbarsten en rimpelig worden.
  4. Giet de linzen over in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat goed uitlekken.
  5. Schep in een ruime schaal de spinazieblaadjes en de linzen om met de balsamicocrème en wat olijfolie, zout en peper. Verdeel de spinazie en linzen over vier borden.
  6. Snijd de geitenkaas in plakjes en leg deze op de salades.
  7. Verdeel de geroosterde druiven erover en garneer eventueel met extra balsamicocrème.

Eet smakelijk!