Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk recept klaarmaakt. Deze week: Aziatische zalmpakketjes met sinaasappel en Chinese kool.

 • Bereidingstijd: 25 minuten
 • Soort maaltijd: diner
 • Seizoensproduct: Chinese kool
 • Aantal personen: 4

In dit recept worden de zalm en Chinese kool 'en papillote' gegaard. Dat is een kookmethode waarbij je het gerecht in een stuk bakpapier vouwt en vervolgens bakt in de oven. Zo stoomt het gaar en komen alle smaken mooi samen.

In dit gerecht gebruiken we de hele bladeren van de Chinese kool. Ze vormen als het ware een bedje voor de zalm. De sinaasappel en de sojasaus geven een heerlijke smaak aan de vis en de groente. Knapperig gefrituurde gemberreepjes maken het gerecht af. Deze Aziatische zalmpakketjes smaken lekker bij rijst of noedels.

Vijf ingrediënten voor Aziatische zalmpakketjes

 1. 1 Chinese kool
 2. 600 gram zalmfilet*
 3. 4 eetlepels sojasaus
 4. 2 centimeter verse gember
 5. 2 biologische handsinaasappels

*Vegetarisch alternatief: laat de zalm weg en voeg extra in stukken gesneden stukken groente toe aan het pakketje. Bijvoorbeeld paprika en portobello.

Vijf ingrediënten voor Aziatische zalmpakketjes met sinaasappel en Chinese kool. (Foto: Andrea Tegel)

Zo maak je het gerecht klaar

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snijd de zalmfilet in 4 gelijke stukken. Meng de sojasaus met eenzelfde hoeveelheid water. Snijd de sinaasappels in halve plakken.
 3. Leg 4 vellen bakpapier op het aanrecht. Trek de bladeren van de Chinese kool, was ze goed en schud ze droog. Leg in het midden van ieder stuk bakpapier een Chinese koolblad en verdeel de resterende Chinese koolbladeren erover.
 4. Leg op ieder stapeltje koolbladeren een stuk zalm. Verdeel daarover de plakken sinaasappel. Giet het sojasausmengsel over de stukken zalm en vouw de zalmpakketjes dicht. Dat doe je door het bakpapier langs de lange kant naar elkaar toe te vouwen en dan een keer om te slaan. Vouw dan de zijkanten goed dicht en rol ze een beetje op.
 5. Plaats de zalmpakketjes op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
 6. Schil intussen de gember en snijd in heel dunne reepjes. Verhit een dikke laag olie in een wok en frituur de gemberreepjes totdat ze lichtbruin beginnen te zien. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en serveer ze bij de zalmpakketjes.

Eet smakelijk!