Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk recept klaarmaakt. Deze week: een bakplaatmaaltijd met aardappel, pompoen, appel en worst.

 • Bereidingstijd: 55 minuten
 • Soort maaltijd: diner
 • Seizoensproducten: pompoen en appels
 • Aantal personen: 4

Het duurt misschien even voordat deze bakplaatmaaltijd of traybake klaar is, maar toch geeft het weinig gedoe. De oven doet bijna al het werk voor je. Zo kun je intussen heerlijk ontspannen of een huishoudelijk klusje oppakken.

Op de bakplaat gaan aardappels, pompoen, appel, worst en verse salie. In dit recept gebruiken we een kleine, ronde pompoen, maar je kunt ook een flespompoen gebruiken. De schil laat je gewoon zitten, die wordt in de oven vanzelf zacht. Beide soorten pompoenen zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Vijf ingrediënten voor een bakplaatmaaltijd

 1. 5 à 6 roodschillige aardappels
 2. 600 gram pompoen
 3. 4 Catalaanse braadworstjes*
 4. 2 appels
 5. 1 klein bosje verse salie

*Vegetarisch alternatief: laat de worstjes weg en voeg in plaats daarvan kastanjechampignons of vegetarische worstjes toe.

Vijf ingrediënten voor een bakplaatmaaltijd met aardappel, pompoen, appel en worst. (Foto: Andrea Tegel)

Zo maak je het gerecht klaar

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Was de aardappels goed (schillen hoeft niet), droog ze af en snijd ze in parten. Was de pompoen, droog af, verwijder de zaden en draden en snijd de pompoen in stukken. Leg de aardappel en pompoen op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Hussel goed om, bestrooi met peper en grof zeezout en zet de bakplaat 25 minuten in het midden van de oven.
 3. Maak de appels schoon en snijd ze in (niet te kleine) parten. Verdeel de stukken appel samen met de braadworstjes over de aardappels en pompoen. Scheur de salieblaadjes doormidden en verdeel ze over de bakplaat. Besprenkel met nog wat olijfolie en plaats de bakplaat weer terug in de oven. Bak nog 20 à 30 minuten totdat de bakplaatmaaltijd goudbruin en gaar is.

Eet smakelijk!