Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk recept klaarmaakt. Deze week: kikkererwtencurry met broccoli.

Romige kikkererwtencurry met broccoli en rijst

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Soort maaltijd: diner
  • Seizoensproduct: broccoli

Nederlandse broccoli is tot en met november verkrijgbaar en bevat veel antioxidanten zoals bètacaroteen, vitamine C en E. Wat veel mensen niet weten, is dat de stengel van de broccoli ook erg gezond is. Snijd een plakje van de onderkant en verwijder harde stukjes. Snijd de steel daarna in plakjes en kook mee met de roosjes.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 240 gram basmatirijst (360 gram voor 6 personen)
  • 2 blikken kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 blikken kokosmelk
  • 3 el tikka masala pasta
  • 600 gram broccoli (900 gram voor 6 personen)

(Foto: Andrea Tegel)

Hoe je het gerecht klaarmaakt

  1. Verhit een brede pan en bak hierin de tikka masala pasta totdat het begint te geuren. Doe dan de kikkererwten en de kokosmelk erbij. Roer alles goed door en laat ongeveer 10 à 15 minuten inkoken totdat de saus romig en dik is geworden.
  2. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook of stoom de broccoli in ongeveer 5 minuten gaar.
  4. Verdeel de rijst over de borden, schep er wat van de kokoscurry over en serveer de broccoli ernaast.

Eet smakelijk!

Koken met vijf ingrediënten is een rubriek die iedere vrijdag op NU.nl verschijnt. De receptuur is speciaal geschreven voor en eigendom van NU.nl.