Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk recept klaarmaakt. Aflevering 8: spaghetti met romige avocadosaus en spekjes.

Wat je nodig heb voor vier personen

  • 300 gram spaghetti
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 citroen
  • 200 gram spekreepjes*
  • 400 gram kleine trostomaatjes

* Vegetarische variant: vervang de spekreepjes door een handje gehakte, gerookte amandelen.

Hoe je het klaarmaakt

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.
  2. Maal de avocado's met vier à vijf eetlepels citroensap fijn in een keukenmachine of blender, of gebruik het bakje van je staafmixer. Breng de avocadosaus op smaak met zout en flink wat peper.
  3. Bak de spekjes in een droge koekenpan. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd de tomaten in partjes.
  5. Giet de spaghetti af en vang het kookvocht op. Meng de avocadosaus en de helft van de spekjes erdoor. Voeg een flinke scheut van het kookvocht toe en schep de spaghetti nog eens goed om. Verdeel de pasta over de borden.
  6. Leg de partjes tomaat op en rond de spaghetti en strooi de resterende spekjes erover.

Eet smakelijk!

Koken met vijf ingrediënten is een rubriek die iedere vrijdag op NU.nl verschijnt. De receptuur is speciaal geschreven voor en eigendom van NU.nl.