Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk recept klaarmaakt. Aflevering 7: Zomerse stamppot met zoete aardappel en ijsbergsla.

Recept zomerse stamppot met zoete aardappel en ijsbergsla

Wat je nodig hebt voor vier personen

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 200 gram ijsbergsla in reepjes
  • 120 gram groene olijven zonder pit
  • 150 gram oude kaas
  • 40 gram pijnboompitten

Hoe je het recept klaarmaakt

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in ongeveer twaalf minuten gaar. Ze zijn goed als de stukken aardappel uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.
  2. Snijd intussen de olijven in plakjes en de kaas in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord.
  3. Giet de zoete aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. Schep de ijsbergsla erdoor. Meng drie kwart van de olijven, kaas en pijnboompitten door de stamppot. Breng op smaak met flink wat peper en weinig zout.
  4. Verdeel de zoete aardappelstamppot over de borden en strooi de achtergehouden plakjes olijven, kaasblokjes en pijnboompitjes erover.

Eet smakelijk!

Koken met vijf ingrediënten is een rubriek die iedere vrijdag op NU.nl verschijnt. De receptuur is speciaal geschreven voor en eigendom van NU.nl.