Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe. Aflevering 6: Hollandse sushibowl.

Wat je nodig hebt voor vier personen

  • 350 gram sushirijst
  • 1 eetlepel sushi-azijn (meer of minder naar smaak)
  • 4 haringen
  • 300 gram snijbonen
  • 500 gram gekookte bietjes

Hoe je het klaarmaakt

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de sushirijst vooraf goed om met water in een vergiet.
  2. Laat de sushirijst na het koken een klein beetje afkoelen in een brede schaal. Sprenkel er dan sushi-azijn over en roer de rijst om met een lepel.
  3. Snijd de snijbonen in schuine stukjes en kook ze in vijf minuten beetgaar in water met zout.
  4. Snijd de bietjes doormidden en daarna in plakjes.
  5. Verdeel de sushirijst over vier kommen of diepe borden. Verdeel de plakjes biet en de snijbonen erover. Snijd de haringen in stukken en leg ze erbij.

Eet smakelijk!

Koken met vijf ingrediënten is een rubriek die iedere vrijdag op NU.nl verschijnt. De receptuur is speciaal geschreven voor en eigendom van NU.nl.