Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe. Aflevering 5: makkelijke pizza van Turks brood.

Wat je nodig hebt voor vier personen

  • 1 rond Turks brood
  • 14 kleine plakjes salami*
  • ½ courgette, in plakjes
  • 450 gram passata
  • 200 gram mozzarella

*Vegetarische variant: vervang salami voor artisjokharten of olijven

Hoe je het klaarmaakt

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het Turkse brood in de lengte doormidden zodat je twee pizzabodems krijgt. Leg ze met de opengesneden kant naar boven.
  3. Besmeer elke pizzabodem met de helft van de passata (ongeveer vijf à zes eetlepels per bodem). Beleg ze vervolgens met de plakjes salami en courgette.
  4. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de pizza's. Strooi er naar smaak zout en peper over en besprenkel met een beetje olijfolie.
  5. Bak de pizza's in vijftien tot twintig minuten goudbruin en knapperig.

Eet smakelijk!

Koken met vijf ingrediënten is een rubriek die iedere vrijdag op NU.nl verschijnt. De receptuur is speciaal geschreven voor en eigendom van NU.nl.