Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je vanaf nu iedere week hoe. Aflevering 4: zomerse salade met mango en aardbeien.

Wat je nodig hebt voor vier personen

  • 1 rijpe mango
  • 250 gram aardbeien
  • 85 gram veldsla
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 5 eetlepels balsamicoazijn

Hoe je het klaarmaakt

  1. Doe de balsamicoazijn in een steelpannetje en kook het in totdat het een beetje stroperig wordt. Zorg dat je ongeveer twee eetlepels overhoudt.
  2. Schil de mango en snijd aan weerszijden het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  3. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd grotere exemplaren doormidden, maar laat de kleintjes heel.
  4. Doe de veldsla in een schaal en maak het aan met een beetje olijfolie. Verdeel de plakken mango, aardbeien en geitenkaas over de salade.
  5. Sprenkel vlak voor het serveren de ingekookte balsamicoazijn over de salade.

Eet smakelijk!

Koken met vijf ingrediënten is een nieuwe rubriek die iedere vrijdag op NU.nl verschijnt. De receptuur is speciaal geschreven voor en eigendom van NU.nl.