Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe. Aflevering 3: pasta met rode pesto, garnalen en feta.

Wat je nodig hebt voor vier personen

  • 400 gram penne
  • 400 gram tuinerwtjes (diepvries)
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 200 gram gekookte garnalen*
  • 100 gram feta

* Vegetarische optie: vervang de gekookte garnalen door reepjes zongedroogde tomaat

Hoe je het klaarmaakt

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op.
  2. Doe de pasta terug in de pan en voeg de pesto, tuinerwtjes en garnalen toe, samen met een scheutje kookvocht. Roer goed en warm op totdat het meeste kookvocht verdampt is. Breng de pasta op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de pasta over de borden en verkruimel de feta erover.

Eet smakelijk!

Koken met vijf ingrediënten is een nieuwe rubriek die iedere vrijdag op NU.nl verschijnt. De receptuur is speciaal geschreven voor en eigendom van NU.nl.