Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je vanaf nu iedere week hoe. Aflevering 1: zomerse aardappelsalade met chorizo en geroosterde paprika.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 120 gram chorizo
  • 10 zure augurken
  • 4 eetlepels citroenmayonaise
  • 3 geroosterde paprika's (uit pot)

Hoe je het klaarmaakt

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook in ongeveer 8 minuten gaar in water met zout. De aardappelblokjes moeten zacht zijn, maar net niet uit elkaar vallen.
  2. Giet de aardappelblokjes af in een vergiet en spoel ze af met koud, stromend water om het kookproces te stoppen. Laat de blokjes uitlekken.
  3. Snijd de chorizo in plakjes en bak ze kort in een droge koekenpan. Laat de plakjes uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Snijd de geroosterde paprika’s en augurken in stukjes.
  5. Klop een dressing van de citroenmayonaise en een eetlepel augurkennat. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Doe de aardappelblokjes, paprika, augurk en plakjes chorizo in een grote schaal, giet de dressing erover en schep alles goed door elkaar.

Koken met vijf ingrediënten is een nieuwe rubriek die iedere vrijdag op NU.nl verschijnt. De receptuur is speciaal geschreven voor en eigendom van NU.nl.