Supermarktketen Jumbo waarschuwt klanten voor de mogelijke aanwezigheid van salmonella in veertien verse varkensvleesproducten van het huismerk. De bacterie is aangetroffen tijdens een reguliere kwaliteitscontrole.

De desbetreffende varkensvleesproducten lagen afgelopen week in de supermarkt. Ze zijn vrijdag per direct uit de schappen gehaald.

Het gaat om de producten gemengd pastagehakt, Fries gemengd gehakt, gemengd gekruid gehakt, gemengd gehakt, soepballetjes tomaat basilicum, varkensbraadworst en varkenssaucijs.

De producten zijn ten minste houdbaar tot vrijdag, zaterdag of zondag. De artikelnummering is terug te vinden op de website van de supermarkt. De woordvoerder van Jumbo kon niet vertellen hoeveel producten zijn verkocht.

Jumbo adviseert klanten deze producten niet te consumeren. Gedupeerden kunnen de vleeswaren terugbrengen naar de winkel en hun geld terugkrijgen. Zij hoeven geen aankoopbon te tonen.

Volgens de woordvoerder is de salmonella alleen bij een van de leveranciers aangetroffen. Om die reden worden niet alle verse varkensvleesproducten teruggeroepen.

Salmonella is een bacterie die het meest voorkomt op rauwe, dierlijke producten, zoals vlees, vis of eieren. De bacteriën kunnen met hitte worden gedood. Naar schatting raken jaarlijks meer dan 30.000 personen in Nederland besmet met salmonella.