Het 1 euro-ontbijt van woonwarenhuis IKEA bestaat niet meer. Klanten kunnen in plaats daarvan nu kiezen uit twee varianten, namelijk het ontbijtje en het ontbijt.

IKEA heeft de wijzigingen doorgevoerd per 14 februari. Het ontbijtje, bestaande uit een croissant en een warme drank, kost klanten met een IKEA Family-pas 60 cent. Zonder zo'n pas betaal je 1,50 euro voor deze variant.

Het ontbijt kost IKEA Family-leden 1,20 euro, terwijl niet-leden 3,45 euro moeten neertellen. Hiervoor krijg je een croissant, bruin of wit broodje, twee plakjes kaas of kipfilet, margarine en een warme drank. Het ontbijt is tegen betaling uit te breiden met extra's, zoals jam, een gekookt ei en een muffin.

IKEA stelt met het vernieuwde aanbod "een nieuwe kwaliteitsimpuls te willen geven aan het IKEA-ontbijt". Volgens het woonwarenhuis hebben klanten laten weten behoefte te hebben aan een gevarieerder assortiment met gezondere keuzemogelijkheden.

Ook stelt het bedrijf dat de lichte prijsverhoging gerechtvaardigd wordt doordat de ingrediënten een betere kwaliteit hebben.

Het nieuwe ontbijtaanbod geldt alleen voor de Nederlandse markt. Het 1 euro-ontbijt werd in 2006 geïntroduceerd door IKEA Nederland. Het bestond uit een vers broodje, een croissant, boter, jam, kaas of ham en een warme drank.