Voor iedereen die een gezonde en voedzame maaltijd op tafel wil zetten, maar geen idee heeft wat hij moet maken: probeer deze stevige pompoensoep eens.

Bereidingstijd: dertig minuten, aantal porties: vier

Wat je nodig hebt om pompoensoep te maken:

  • 1 flespompoen
  • 1 winterwortel
  • 2 pastinaken
  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • 0,5 tot 1 liter water

Hoe je pompoensoep maakt

  • Was de winterwortel en snijd hem in plakjes. Pel de ui en schil de flespompoen en de pastinaken.
  • Warm olijfolie op in de pan en fruit de ui en knoflook (in kleine stukjes gesneden of geperst).
  • Zet water op in een pan of in de waterkoker en snijd de pompoen en pastinaken in stukjes.
  • Voeg nu de gesneden groenten toe en bak deze ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe.
  • Snijd de sinaasappel door midden en knijp de twee delen uit boven de pan.
  • Voeg het kokende water toe tot de groenten ruim onder water staan. Voeg niet té veel water toe, daar wordt de soep dun van.
  • Voeg het bouillonblokje, een snuf zout en veel peper toe. Laat ongeveer twintig minuten zacht koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.

Wat je verder nog moet weten

  • Vind je de soep te dik? Voeg water toe om hem te verdunnen.
  • De soep kan gegeten worden tijdens de lunch, maar is ook een prima avondmaaltijd.
  • Tip: serveer met stokbrood of pistolets met roomboter, peper en zout.
  • Suggestie: wie van een pittige, scherpere smaak houdt kan een paar stukjes gember meebakken met de ui en de knoflook.