Geen idee wat je op tafel moet zetten vanavond? NU.nl selecteert elke vrijdag een recept. Deze week is dat stamppot met rucola en oude kaas.

Wat je nodig hebt:

  • 1 kilogram kruimige aardappels
  • 150 milliliter melk
  • 25 gram boter
  • nootmuskaat
  • twee zakken rucola (à 75 gram)
  • 250 gram oude kaas

Zo maak je het:

  1. Schil de aardappels in snijd ze in kleine stukjes.
  2. Breng in een pan een laag van ongeveer 4 centimeter water aan de kook. Voeg een halve theelepel zout toe aan het water.
  3. Voeg de aardappelen toe aan het kokende water en kook ze met de deksel op de pan in twintig minuten gaar.
  4. Verwarm 150 milliliter melk tot net onder het kookpunt.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  6. Voeg al roerend met een houten spatel de melk toe zodat het een fijne, smeuïge puree wordt.
  7. Voeg 25 gram boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op laag vuur tot de boter is gesmolten. Breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
  8. Meng de rucola in delen door de puree en warm de stamppot nog heel even door.
  9. Verbrokkel 250 gram oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stamppot.

Bron: Libelle