Geen idee wat je op tafel moet zetten? NU.nl selecteert iedere vrijdag een recept. We trappen af met couscous met gegrilde groenten.

Aantal porties: zes, bereidingstijd: 45 minuten, type gerecht: vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Halveer de uien in de lengte en snij ze in dikke parten van 2 centimeter
  3. Snij de rode bieten in blokjes van 2 centimeter (snij kleine bieten in vieren)
  4. Snij ook de pompoenen, wortels en zoete aardappelen in blokjes van 2 centimeter
  5. Spreid de groente in één laag uit over een grote bakplaat (of twee)
  6. Besprenkel de groente met olie en ahornsiroop (of honing) en breng alles op smaak met zout en peper
  7. Bak ongeveer 45 minuten of tot de groente zacht is en begint te karamelliseren
  8. Meng in een grote kom de couscous, de citroenrasp, het zout en het kokend hete water door elkaar
  9. Laat ongeveer 10 minuten staan en roer de massa dan los met een vork
  10. Voeg de geroosterde groente, de munt en het citroensap toe
  11. Hussel alles voorzichtig door elkaar
  12. Schep de couscous in een serveerschaal en strooi de gehakte pistachenoten erover

Ingrediënten

  • 2 rode uien, gepeld
  • 3 rode bieten, middelgrote en geschild of 10-12 kleine schoongeborstelde rode bieten
  • 200 gram pompoen, zonder schil en zaden
  • 6 kleine wortels, geschild, of 3 middelgrote wortels
  • 2 zoete aardappelen, geschild (optioneel)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el ahornsiroop, andere goudkleurige stroop of honing
  • zout en versgemalen peper
  • 350 g couscous
  • geraspte citroenschil van 1 citroen
  • 1 tl zout
  • 500 ml kokend water
  • 45 g gehakte of gescheurde muntblaadjes, (zo'n 50 stuks)
  • 4 el citroensap
  • 50 g gehakte ongezouten pistachenoten

Bron: Annabel Langbein

Wat zet jij op tafel? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.