Vrijdag 20 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Lidl haalt opnieuw zoete popcorn uit schappen

Supermarktketen Lidl roept opnieuw popcorn terug. Het gaat om de zoete popcorn van het merk Snack Day die een te hoge concentratie van de stof tropaan-alkaloïden bevat.
Door ANP

In mei werd het product om dezelfde redenen ook al uit de schappen gehaald. Tropaan-alkaloïden kunnen tot wazig zicht, verwijde pupillen, een droge mond en vermoeidheid leiden.

Sinds de vorige terugroepactie werden extra controles uitgevoerd op de popcorn van Snack Day, een Duitse producent. "Het is heel vervelend dat het Lidl nu weer overkomt", zei een woordvoerder van de winkelketen. Of Lidl nu met de producent breekt, kon zij niet zeggen. "We hopen alleen niet dat het volgende maand weer gebeurt."

Tropaan-alkaloïden komen van nature voor in sommige plantensoorten. Het is een natuurlijke bescherming tegen insecten. De planten staan ook in maisvelden en worden vaak meegeoogst. Hoewel er technieken worden gebruikt om de plantenzaden te verwijderen, blijven er weleens restanten in de maisoogst achter. Mais is de grondstof van popcorn.

Aanbevolen artikelen