Chocoladeproducent Tony's Chocolonely heeft gewaarschuwd voor borstelharen die mogelijk zijn verwerkt in enkele repen.

Het gaat om repen van 180 gram in de smaken melk 32% hazelnoot (nummer 18122), puur 70% (nummer 18115), puur 51% amandel zeezout (nummer 18116, 18117) en puur 51% pecan kokos (nummer 18118). In repen met andere productcodes kunnen geen haren zitten, benadrukt de producent.

Bij de productie van de repen zijn witte borstelharen in een zeef gevonden. Een klein gedeelte van deze repen ligt nu in de winkels.

Het gaat om synthetische borstelharen van 1 tot 3 centimeter lang, met een dikte van circa 0,2 millimeter. De borstelharen hebben tijdens het coaten van de binnenkant van nieuwe chocoladetanks met cacaoboter losgelaten uit een kwast.

De chocolademaker benadrukt dat de haren geen direct gevaar voor de gezondheid opleveren, maar wel de kwaliteit van het product schaden.

Consumenten die repen met een van eerder genoemde productnummers in huis hebben, kunnen de reep terugsturen met zijn of haar gegevens en de naam van de winkel waar de chocola is gekocht. Tony's Chocolonely zal het aankoopbedrag daarna terugstorten.