Lidl gaat als eerste supermarkt hanenvlees van legkippen verkopen

Als eerste supermarkt in Nederland gaat Lidl hanenvlees verkopen van legkippen. Normaliter worden de mannelijke legkipkuikens direct uit het ei vergast.

Zowel de eieren als het vlees van de dieren die op boerderij Kipster wonen wordt vanaf oktober verkocht bij Lidl. De eieren dragen drie Beter Leven sterren van de Dierenbescherming. 

Wakker Dier is blij met de ontwikkeling. "Per jaar worden er zo'n veertig miljoen van deze haantjes vergast", vertelt een woordvoerder aan NU.nl.

"Er zijn twee soorten kippen: die snel groeien, de zogenaamde vleeskippen en de leghennen. Die laatste worden vooral gebruikt voor het leggen van eieren, het vlees daarvan wordt minder gegeten. Omdat deze kippen "duurder" zijn en de haantjes geen eieren leggen, worden zij als waardeloos gezien en dus vergast. We zijn blij dat Lidl dit vlees als eerste gaat verkopen en hopen dat veel supermarkten gaan volgen."

Daarom zal de organisatie ook een radiospot gaan uitzenden waarin zij mensen oproepen om het vlees van Kipster te kopen.

Tips voor duurzamer eten en koken lees je op CookLoveshare.nl

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie