Het restaurant Eleven Madison Park in New York heeft een eerste plek bemachtigd in de The World's 50 Best Restaurants-lijst. 

Vorig jaar bezette het restaurant nog een derde plaats in de ranglijst. Het restaurant Osteria Francescana in de Italiaanse stad Modena stond vorig jaar op de eerste plek in de lijst, maar is nu gezakt naar de tweede plek. 

Het restaurant in New York, dat een "New Yorkse twist" geeft aan moderne, Europese gerechten, biedt volgens de jury "een perfect partnerschap tussen gastvrijheid en geweldig eten". Eleven Madison Park is onder meer befaamd om zijn geroosterde eend met honing en lavendel. De Zwitser Daniel Humm (foto) geeft leiding aan de keuken.

Librije 

De Librije van Jonnie Boer is vier plaatsen gestegen in de lijst, van 38 naar 34. In de lijst staat nog een Nederlandse chef, Richard Ekkebus van Amber in Hong Kong. Hij stond vorig jaar op plaats 20, maar is nu gezakt naar de 24e plaats.

Eerder werd de onderste helft van de lijst al bekendgemaakt. Daaruit bleek dat The Jane van de Nederlandse chefkok Sergio Herman 20 plaatsen was gezakt. Vorig jaar stond hij op plek 54, nu op 74.

Wijn, kaas en muziek: Hier worden de beste restaurants ter wereld om gewaardeerd
67
Wijn, kaas en muziek: Hier worden de beste restaurants ter wereld om gewaardeerd