In Amsterdam is de eerste vestiging van het Amerikaanse Dunkin' Donuts donderdagochtend om 7.00 uur geopend. De eerste honderd klanten kregen een jaar lang iedere dag een gratis donut. 

Woensdagavond om 23.00 uur stonden de eerste fans al voor de deur. Wereldwijd heeft de donutwinkel meer dan 12.200 zaken in 45 landen. De zaak is geopend aan de Nieuwendijk.

Operationeel directeur van Dunkin' Donuts Nederland is Roberto Fava, ook wel bekend als ondernemer achter de Ice Bakery-keten die crêpes met Nutella verkoopt in Amsterdam. Op termijn wil hij circa 160 filialen in ons land bouwen.

Fava vertelde in december aan NU.nl dat er wordt afgestapt van de zoete roze en oranje kleuren, waar de keten in de Verenigde Staten bekend om staat. De Nederlandse winkels worden de eerste vestigingen met warme kleuren en sfeervol hout, wat meer in Nederland zou moeten aanspreken. 

Andere formule

Voor 2000 waren er al vijf winkels van Dunkin' Donuts in Nederland, maar die werden uiteindelijk weer gesloten. Fava wijst erop dat in de tussentijd de formule is veranderd.

In Nederland komen er steeds meer Amerikaanse fastfoodketens. Zo heeft ook Taco Bell aangekondigd naar Nederland te willen komen: 29 maart opent de fastfood gigant zijn eerste restaurant in Eindhoven.