Villeroy & Boch Group, de leverancier van de pannen die mensen konden kopen via een spaaractie bij Albert Heijn, heeft gereageerd op de ophef die woensdag is ontstaan. Een panneneigenares liet weten dat haar vogels waren overleden nadat zij de pan had gebruikt. 

De vrouw vermoedde dat haar vogels overleden door de anti-aanbaklaag van de pan, die volgens haar is gemaakt van Teflon. 

"Sinds gisteren is er veel aandacht voor onze pannen met Teflon™-anti-aanbaklaag, die verkocht worden aan consumenten tijdens de spaaractie van Albert Heijn", meldt de fabrikant in een verklaring. 

"Alle pannen uit deze spaaractie zijn voorafgaand aan de productie uitvoerig getest en voldoen geheel aan de geldende wet- en regelgeving."

Verwachte kwaliteit

"Drie van de negen pannen (koekenpan 28 cm, koekenpan 24 cm en de wokpan) zijn voorzien van een Teflon™-coating, hetgeen bij normaal gebruik geen enkel gevaar oplevert voor de gezondheid van mens en dier. De pannen uit de spaaractie van Albert Heijn zijn van de verwachte kwaliteit en veilige samenstelling."

Albert Heijn liet woensdag weten dat er bij normaal gebruik inderdaad geen schadelijke stoffen zouden moeten vrijkomen. De winkelketen heeft contact met de klagers en gaat met de leveranciers onderzoeken wat er is gebeurd.