Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Beckers roept 35.000 dozen rundvleeskroketten terug

Snackproducent Beckers roept 35.000 verpakkingen terug van rundvleeskroketten.
Door NU.nl

De verpakkingen zijn gevuld met een onjuiste inhoud, meldt Beckers woensdag op Facebook. De dozen kunnen goulashkroketten of bamidriehoekjes bevatten.

Mensen met een soja-allergie die één van deze producten eten, kunnen last krijgen van een allergische reactie. Personen die last hebben van een mosterd- of selderij-allergie kunnen last krijgen wanneer zij de bamidriehoekjes eten. 

Het gaat om verpakkingen 'Beckers 4 Rundvlees Kroketten' met houdbaarheidsdatum 26 oktober 2017 in combinatie met LOT-code L16300 en houdbaarheidsdatum 28 oktober 2017 in combinatie met LOT-code L16302. De houdbaarheidsdatum en LOT-code staan op de zijkant van de verpakking vermeld.

Mensen die de producten niet willen hebben, kunnen het aankoopbedrag retour krijgen door het vakje op de verpakking met houdbaarheidsdatum en LOT-code uit te knippen en in een ongefrankeerde enveloppe te sturen naar Beckers, Terugroepactie Rundvlees Kroketten, Antwoordnummer 454, 4800 VB, BREDA onder vermelding van naam, adresgegevens en IBAN-rekeningnummer.

Terugroepactie Anstelfood

Het bedrijf Anstelfood waarschuwde na deze waarschuwing voor selderij in hertengoulash en wildzwijnragout. Die zijn verkocht door Jumbo onder de merknaam Lochtman.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit verspreidde de waarschuwing woensdag. Het gaat specifiek om een partij met 6 februari als houdbaarheidsdatum. De selderij staat niet als ingrediënt op de verpakking vermeld. Wie ervan af wil, kan het pak terugbrengen naar de supermarkt.


Lees meer over:

Eten en Drinken

Aanbevolen artikelen