Woensdag 18 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Iens

IENS overweegt juridische stappen tegen Koninklijke Horeca Nederland

IENS overweegt juridische stappen tegen Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De online restaurantgids is niet blij met de uitspraken van KHN over boekingssites, waaronder IENS, die een te hoog percentage bemiddelingskosten zouden rekenen.
Door NU.nl

"Deze zwartmakerij is een organisatie als KHN onwaardig, we begrijpen werkelijk niet waar ze mee bezig zijn", reageert Niels Keizer, algemeen directeur van IENS.

"De bedragen die door KHN worden genoemd, zijn buiten alle proporties. Uit onze gegevens blijkt dat het jaarlijks aandeel betaalde reserveringen ongeveer 6 procent uitmaakt van het totale aantal reserveringen, en geen 37,5 procent, zoals wordt gesuggereerd."

Per reservering betalen restaurants tussen de 1,50 en 2 euro, aldus IENS. "Dan kom je in de verste verte niet in de buurt van de 47.000 euro die KHN noemt."

KHN zei eerder graag te zien dat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoek doet naar de dominante marktpositie van sites als Booking.com en IENS. Volgens KHN moeten horecabedrijven zo'n 20 procent van hun omzet afdragen aan boekingssites. 

Aanbevolen artikelen